Ελέγχουμε την ποιότητα του μούστου, πραγματοποιούμε σχετικές αναλύσεις, παρέχουμε οδηγίες.
Η Α΄ Ανάλυση αφορά το μούστο, και πραγματοποιείται για να διορθωθεί η σύσταση του και προκειμένου να προδιαγραφούν οι συνθήκες για να ολοκληρωθεί η αλκοολική ζύμωση χωρίς προβλήματα, και μπορεί να συμπεριλάβει:
– Προσδιορισμό πυκνότητας
– Προσδιορισμό Baume, Brix
– Προσδιορισμό σακχάρων
– Μέτρηση αλκόολης
– Υπολογισμός Δυναμικού Αλκοολικού Τίτλου (ΔΑΤ)
– Μέτρηση ογκομετρούμενης οξύτητας
– Μέτρηση ΡΗ
– Μέτρηση ολικού SO2
– Σίδηρος (Fe)
– Γευσιγνωστικός έλεγχος
– Οδηγίες για αναζύμωση δεξαμενών-δοχείων, στις οποίες έχει σταματήσει η αλκοολική ζύμωση
– Οδηγίες για παραγωγή γλυκών κρασιών
– Οδηγίες για την βελτίωση της σύστασης του μούστου και την ορθή ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης, παροχή οινολογικών ουσιών