Α' Ανάλυση

Ελέγχουμε την ποιότητα του μούστου, πραγματοποιούμε σχετικές αναλύσεις, παρέχουμε οδηγίες.

Η Α΄ Ανάλυση αφορά το μούστο, και πραγματοποιείται για να διορθωθεί η σύσταση του και προκειμένου να προδιαγραφούν οι συνθήκες για να ολοκληρωθεί η αλκοολική ζύμωση χωρίς προβλήματα, και μπορεί να συμπεριλάβει:

– Προσδιορισμό πυκνότητας

– Προσδιορισμό Baume, Brix

– Προσδιορισμό σακχάρων

– Μέτρηση αλκόολης

– Υπολογισμός Δυναμικού Αλκοολικού Τίτλου (ΔΑΤ)

– Μέτρηση ογκομετρούμενης οξύτητας

– Μέτρηση ΡΗ

– Μέτρηση ολικού SO2

– Σίδηρος (Fe)

– Γευσιγνωστικός έλεγχος

– Οδηγίες για αναζύμωση δεξαμενών-δοχείων, στις οποίες έχει σταματήσει η αλκοολική ζύμωση

– Οδηγίες για παραγωγή γλυκών κρασιών

– Οδηγίες για την βελτίωση της σύστασης του μούστου και την ορθή ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης, παροχή   οινολογικών ουσιών