Mεταζυμωτικές επεμβάσεις

Ο έλεγχος του κρασιού, εκτός από τις παραπάνω αναλύσεις οι οποίες προαναφέρθηκαν και πραγματοποιούνται μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, μπορεί να συμπεριλάβει και μεταζυμωτικές διεργασίες όπως:

– Δοκιμές κολλαρίσματος

– Προεμφιαλωτικός έλεγχος :  -Τεστ  πρωτεϊνικής σταθεροποίησης

                                                -Τεστ τρυγικής σταθεροποίησης

– Οδηγίες φίλτρανσης

– Οδηγίες εμφιάλωσης

– καθώς και γευσιγνωστικό έλεγχο

– Οδηγίες για τη βελτίωση της σύστασης του κρασιού, ανάλογα τον τύπο του, παροχή οινολογικών ουσιών.