Υποστηρίζουμε πρόγραμμα υπολογισμού οινολογικών μεγεθών “praxis wine”.
Στο πρόγραμμα, υπολογίζονται μεγέθη όπως η πυκνότητα, η αλκοόλη, ο Δυναμικός Αλκοολικός Τίτλος – ΔΑΤ, συνεκτιμώντας την επίδραση της αλκοόλης, σε θερμοκρασία αναφοράς τους 20οC, στη μέτρηση της πυκνότητας. Υπολογίζονται τα σακχάρα αναλυτικά και προσεγγιστικά καθ’ όλη την πορεία της αλκοολικής ζύμωσης. Οι υπολογισμοί, εκτός από τις βασικές αρχές της χημείας, είναι βασισμένοι σε πολυετείς και πολυάριθμες πειραματικές μετρήσεις (379 δείγματα) εν ζυμώσει δεξαμενών σε απολύτως ελεγχόμενες οινοποιήσεις, στα οινοποιία της VINOBON A.E. (Οινοποιείο Αλεξάκη), της εταιρείας Μπουτάρης στο Σκαλάνι Ηρακλείου και αλλού.
Κύκλωμα ελέγχου – ταπείνωσης
της θερμοκρασίας των δειγμάτων
Οι πραγματοποιούμενοι υπολογισμοί με τη βοήθεια του “praxis wine”, χαρακτηρίζονται από μεγάλη ακρίβεια, ακόμη και στους υπολογισμούς του μεγέθους του ΔΑΤ, των σακχάρων κλπ. Ο ΔΑΤ είναι ένα μέγεθος το οποίο χαρακτηρίζεται από προϋπολογιστικότητα, δεδομένου του ότι αναφέρεται στην πρόβλεψη παραγωγής αλκόολης κατά την εξέλιξη της αλκοολικής ζύμωσης, ενός φυσικού φαινομένου.
Συστοιχία αποστακτικών συσκευών Jaulmes
Η μεγάλη ακρίβεια και επαναληψιμότητα των υπολογισμών μάς οδήγησαν στη σύνταξη πρωτότυπων υπολογιστικών πινάκων, οι οποίοι βοηθούν τον αναλυτή στους υπολογισμούς του και οδηγούν σε εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος, ιδιαίτερα στην περίοδο της μουστιάς.