Home » Β’ Ανάλυση
Πραγματοποιούμε ποιοτικό έλεγχο στο κρασί μετά το πέρας της αλκοολικής ζύμωσης, παρέχουμε οδηγίες.
Η Β΄ Ανάλυση, πραγματοποιείται, για να ελέγξουμε το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, για να πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες διορθώσεις και να προδιαγράψουμε τον μετέπειτα βίο του κρασιού μας. Ακόμη μπορούμε να οργανώσουμε και τις μεταζυμωτικές διεργασίες του κολλαρίσματος, της σταθεροποίησης, της φίλτρανσης, γιατί όχι και την εμφιάλωσή του κρασιού.
Η Β΄ Ανάλυση, μπορεί να συμπεριλάβει:
– Προσδιορισμό ειδικού βάρους
– Μέτρηση αλκόολης
– Μέτρηση ογκομετρούμενης οξύτητας
– Μέτρηση ΡΗ
– Μέτρηση ολικού SO2
– Μέτρηση ελεύθερου SO2
– Μέτρηση πτητικής οξύτητας
– Μέτρηση αναγόντων σακχάρων, έλεγχος αποζύμωσης μούστου
– Μέτρηση στερεού υπολείμματος
– Προσδιορισμό χρωματικών χαρακτηριστικών
– Σίδηρος (Fe)
– Έλεγχος ασθενειών του κρασιού
– Έλεγχος αναγωγικών οσμών, οδηγίες για την απομάκρυνση τους
– Οδηγίες για τη βελτίωση της σύστασης του κρασιού, ανάλογα τον τύπο του, με σκοπό τη γευστική ισορροπία και την ολοκλήρωσή του, παροχή οινολογικών ουσιών.